2006-02-26

mot biologiska parasiter finns det medicin

Det finns parasiter överallt. Några skriver över alla sina tillgångar på konkursbolag o andra bor under huden. Jag förmodar att det är en naturlig del av vårt system, både ekologiskt och socialt. Men ligger det inte i parasitens natur att i förlängningen ta kål på sin vär(l)d?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Tror inte det. Löss till exempel, de blir så många de kan i en skalle, och sen blir de inte fler. Det är självreglerande.
Vet inte om jämförelsen är uppmuntrande eller skrämmande.

mattiasg sa...

ja det är klart...men dör de då? eller lever de bara där o äcklar sig?
o de ekonomiska? kommer de oxå att självdö?

Anonym sa...

Jag tror att de dör efter ett tag, de har nog ganska kort livslängd, och så försöker de ju att flytta, till andra huvuden.
De ekonomiska följer samma lagar. (Tror jag.) Nej, kanske inte, det finns ju mer eller mindre korrupta samhällen. Men här blir det för krångligt för mig. Även i ett relativt "sunt" samhälle antar jag att man får räkna med en viss brottslighet, om än liten.
Skitsvåra frågor du ställer.

mattiasg sa...

Man får säkert räkna med det, att det alltid finns de som räknar med att sko sig på andra. men behöver man acceptera det?
skall vi tycka att det är ok att skattefiffla eller nolltaxera eller fixa innerstadslägenheter för att man gnuggar sig emot varann i StureBastun på fredags-eftermiddagarna.
jag AVSKYR dom gubbjävlarna som sitter i sina stängda möten o blickar över våra huvuden o säger (nasalt) utan att vika med blicken 'jag anser att styrelsen är värd en extra bonus...på runda slängar 17 mille'.
Vem kan med handen på hjärtat säga att den är värd det?
Är hans (som det ju oftast är) jobb mer värt än den som städar styrelserummet när han lämnat det?
egentligen?
jag mår illa när jag tänker på det.
då kan det behövas lite stenkastning o riot.

_arkiv

.....