2007-08-06

du får inte varaaa meeeed, haha.

Ja det är lätt att falla in i. Det är så snabbt o enkelt o helt plötsligt har man inte tänkt på en liten stund...o vips!
Mediakritik. Samhällsdebatt. Öppet eller slutet?
Gated comunities?
Internet...öppet för alla eller slutet för de som betalar?

Wired diskuterar Facebook, om det enkla i att rigga ett konto o snabbt kunna gosa sig med sina vänner...men vad händer med alla man inte känner? Är det rätt väg att gå att arbeta för dessa olika slutna nätverk länksystem låsta plattformar som gör att vi begränsar oss, o att det finns ngn som tjänar på det. (Murdock?)
Pulse låter som ett intressantare alternativ till facebook, för att det är öppet, det går att söka på, det är inte ett eget litet nätverk för de som redan känner varandra.

I helgen blev jag inbjuden på fest av mina grannar. Så jävla trevligt. De är alla studenter o kvar fanns den befriande fyra flaskor sprit o en chipspåse så är det fest-känslan. Alla var öppna o trevliga, inget positionerande o bräckande med titlar uppdrag forskninsanslag eller andra hierarkiska vapen, bara skål kul att ni kom tjena tjena party.
O när jag tänker på det så kanske Facebook, Myspace, iTunes är lite samma. Man måsta vara med för att få vara med, man är på insidan...eller inte alls.
O det finns ingenting som är gratis.

Måste nog läsa om CopyMe o vara lite mer på min vakt.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag är så här: så fort jag fattat att det finns facebook så diskuterar folk om det är passé. Jag e inte så himla road av att sitta framför datorn alls, men jag känner att det trots allt är en möjlighet att få intryck av mina vänner. De andra på facebook? Shit män, jag hittar knappt mina egna! Så socialisera sig med en flaska sprit gör jag hellre i verkligheten. Mitt nästa gated community, som jag helt ärligt planerar att hänga lite med, är alkisarna på Medis som jag ser varje morgon på väg till jobbet. De sitter där helt harmlösa och slöa och ärliga och jag skulle vilja tala lite med dem. Men jag vågar inte.

mattiasg sa...

amen!
det är sanning.
alla samlingar är på ett sätt gated community. frågan med de på Medis är vem gejtar vem?
sitta framför datorn o 'hänga med' är ju torrt i sig, men att vara lite källkritisk är nog inte så dumt.
för mig är det så här: vår vän i oslo som är i sajber varje dag servar mej med det som händer, han är mitt eget fönster mot tv-världen.
det jag funderade på var snarare varför jag är så helvetes lättköpt. bara för att det finns så vill jag oxå...
inte bra.
lycka till på Medis.

_arkiv

.....