2006-10-07

Sura gubben tycker:

Skall det verkligen finnas tre gratistidningar i Gbg? Nej. Jag har egentligen inget emot gratis dagstidningar. Det är väl bra att man kan läsa lite nyhe…eller ja…txt om saker när man skall åka spårvagn eller buss eller sitta på muggen en stund på jobbet. O Metro har ju funnits ett tag, den är ju inte DN men va fan, den är ok ibland. Men de nya..City och .SE är ju fullständigt under all kritik. Dessutom, och det är väl det som egentligen är problemet för mig, att nu står det en jävla tidningsutdelare i v a r e n d a gathörn. Om jag skulle ta en tidning från varje på vägen hemifrån till jobbet så skulle jag ha haft åtta tidningar med mig in på kontoret. Åtta. Och inte ens det är ju egentligen ett problem, nej gratis kan fortfarande vara ok, och tillgänglighet är ju också bra. Men, jag tvingas att tacka nej till åtta stycken utdelare varje gång jag cyklar för dom står där nästa i cykelbanan o ler o sträcker fram tidningen. Det är ett problem.
Och, har någon läst .SE?
Det var det absolut värsta jag har sett!
En sån jävla smörja.
Jag blir bitter när jag tänker på att vårt samhälle går fortare och fortare och de enda nyheterna fler o fler hinner ta in är sån smörja, och tv3 ’nyheterna’. Dessutom gissar jag på att det är en ekonomisk/klassfråga. Vem har råd att ha tidningen hemma? Vem läser den mer genomarbetade journalistiken? Vem har tiden och medlen?

Det är läskigt, för det ligger kanske i någons intresse att fler o fler inte vet. Då kan fördomar och snaskiga löften vinna stor mark.

På allt detta, ligger helt plötsligt ett galet nedskräpningstäcke. Är det gratistidningarna som också städar upp efter varje dags upplaga, eller är det kommunen?

Ja, jag vet att det låter lite gnälligt. Lite medelålders.
Men jag tycker att det är obehagligt, och det är en del av något större. Håll folket dumma o rädda, så köper de mer och pratar om att rösta i dokusåpor hellre än i val.

5 kommentarer:

nyx sa...

Då är väl jag också medelålders-gnällig, för jag tycker precis som du.
Och vilket "race" det är att vara den som först får sticka tidningen i hand på folk - vissa går verkligen in för det. Det är rena VM-rusningen vid Nordstan halv sju varje morgon.

Anonym sa...

Ta en tidning. Gå tills soptunnan. släng skräpet. Gå tillbaka. Ta en tidning. Gå till soptunnan. Släng skräpet. Gå tillbaka- Ta en tidning. Gå till soptunnan. Släng skräpet. Gå tillbaka...

Men det tar lite tid. Kanske kan man ta en sopsäck med sig och glatt säga"Ja! Jag vill ha alla! Lägg dom i min soppåse!"
Men vad gör man av påsen?
Skräp som blir en asfalt av pappersmassa på Gbgs gator...
FyF

mattiasg sa...

ja o sen skickar man skiten till Indien o tycker att man gjort ngt bra tills man inser att med sin last av fint återbrukspapper så demonterar man den inhemska återvinningen o det blir ingen ekonomij i samlandet för indierna o så skitas deras tillvaro ner ännu mer, för att vi varit duktiga återvinnande medborgare.

det enda helvetes jävlarr man kan göra är att sluta köpa. bara sluta sluta. sluta konsumera skit i julklappar, sluta döva nevrosen med ägande för det blir inte bättre.

Anonym sa...

Jag spöade nästan en .SE utdelare idag när han två gånger med någon minuts mellanrum försökte tvinga på mig en tidning när jag tydligt visade arga ansiktet hela vägen.

Självklart förtjänar tidningsutdelarna inte sådan behandling. Dom är ju knegare som så många andra. Men de jävla tidningarna som lurar ut ungdomar, studenter och arbetslösa på sådana terroristuppgifter förtjänar inget annat än förlagsdöden.

Jag insåg i samma ögonblick jag förstod vad jag höll på med att jag var helt åt helvete ute och vände om och bad gråtande killen om ursäkt. Men nu måste fan ta mej nåt göras åt den maniska distributionsnojan hos gratistidningarna.

Det duger ju inte att ta tidningen, för då "ökar" dera upplaga. För att inte tala om miljöaspekten av pappersslöseriet och utdelarnas nytta motiveras snarast av detta. Så "ta och släng" principen funkar helt enkelt inte.

Jag tro det är dags att börja anmäla tidningarna för förargelseväckande beteende och andra legala åtgärder.

mattiasg sa...

det är klart att det i sig inte är utdelarens fel...som har tagit det jobbet. nä.
o han hon vill ha kvar det = få ut så många tidningar som möjligt.
när jag var liten kille delade jag ut reklam, men det var så in i helvete tråkigt o mitt distrikt var bara en massa jättelägenheter två dörrar på varje våning fem trappor utan hiss så jag slängde oftast två tredjedelar i soporna.

det kan de ju göra.

men annars kan man ju göra förga annat än ignorera, vänligt men bestämt o hoppas hoppas att det till slut skall få hela jävla aftonbladet att gå under (as if...dom har väl kulor för att förlustdriva .SE i 15 år utan att deras andra 'tidning' blir lidande).

men just nu, idag, orkar jag inte bry mig det minsta.
låt idioterna läsa skiten, o bli ännu dummare.
kom allihop, så öser vi på o så kör vi den här satans planeten i sank. tillsammans!!

_arkiv

.....