2009-10-09

Snøhætta i Oslo

På Arkitekturmuseet.
En modell-våtdröm.
Deras processrbete var så vackert att jag ville gråta.

6 kommentarer:

glaqpet sa...

Såg operahuset live i sommras då jag var på kurs i Drammen. Fick gå bakom kulisserna och kika i verkstaden på modellbyggen över scenografi samt scenografibygge i fullskala, väldigt inspirareande...

Det är verkligen en imponerande byggnad!!!

...då när vi var där i Oslo så var några av de andra i gruppen iväg och tittade på en utställning med hela idéprocessen inför bygget av operan, som synd var så missade jag detta. Är utställningen här i närheten nu eller har du varit i Norge???

glaqpet sa...

...ah, Arkitekturmuseet, Stockholm eller?

mattiasg sa...

Jag har varit i Oslo. På deras Ark.museum. Otrolig utställning, deras process o modellarbete framförallt tog mig. Jag vill oxå.
Vi var ovanpå huset en stund oxå, mycket spännande. Jag tycker om att man får bygga hus som är så osäkra. Att man kan ramla o slå sig som helvete i de brantare partierna. Att man litar på brukaren.
Modigt av beställaren o staden. Förmodligen samma.

glaqpet sa...

Ångrar så att jag inte gick dit och såg utställningen, en kille som var där hade tagit massor med bilder... men det kommer väl fler tillfällen :)

Jag slogs också av hur "osäkert" det var på många ställen. De där kanterna och rännorna på taket som man hur lätt som helst skille kunna snubbla i om man inte är försiktig. Samma inne... räcket kring balkongplatseran i den stora operasalen var nästan läskigt låg för en som är höjdrädd som mig, men där hade dom tydligen fått ändra lite så man har ett extraräcke att sätta upp framför gångarna då människorna går in.

glaqpet sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Hej! Verkar ha varit en upplevelse.
Över till nåt helt annat dock:

We were here, where were you? (ja det är din atiljé)

http://l3lle.blogspot.com/2009_10_01_archive.html#867348352585734020

_arkiv

.....