2008-07-05

mat

Jamän här kommer några goda grejer som vi har ätit de senaste dagarna:

Tag en 2dl balsamico o häll i en stekpanna (på 2.an) tunna skivor vitlök o lite nerkrafsat limeskal.
Låt det ånga o småbubbla tills det är en halvkrämig konsistens.
sila.

servera på ruccola, med stekt Haloumi till (o ev lite hackade pistagenötter).
fan va fint!


och:
ta några kycklingfiléer...färska...skär i lite bitar.
lägg i en marinad av:
kokosmjölk, flädersaft, sushisoja, lime, ingefära (riven) vitlök, chilli

så kan det ligga där över dagen.
plocka upp bitarna, rinn av dem lite på lutad tallrik.
stek.

sen är det bara att hälla i marinaden o låta den koka upp (så att allt dåligt dör) o den är finfin sås.
svalna i kylskåp...
tam tam taaa
grymmaste picnic-prylarna!

låt det smaka.

3 kommentarer:

Glenn sa...

Jag har arbetat på en båt som kock i en vecka. Mycket så här god mat blev det.

mattiasg sa...

lyllo dig.
men det är ju det sommaren är till för: vila, äta


o så hångla lite förstås.


sen är man hemma.

Glenn sa...

Ja man fattar ju varför det ser ut som det gör i hamnar världen över. Å jag var bara ute i en vecka!!!

_arkiv

.....