Jamän här kommer några goda grejer som vi har ätit de senaste dagarna:
Tag en 2dl balsamico o häll i en stekpanna (på 2.an) tunna skivor vitlök o lite nerkrafsat limeskal.
Låt det ånga o småbubbla tills det är en halvkrämig konsistens.
sila.
servera på ruccola, med stekt Haloumi till (o ev lite hackade pistagenötter).
fan va fint!
och:
ta några kycklingfiléer...färska...skär i lite bitar.
lägg i en marinad av:
kokosmjölk, flädersaft, sushisoja, lime, ingefära (riven) vitlök, chilli
så kan det ligga där över dagen.
plocka upp bitarna, rinn av dem lite på lutad tallrik.
stek.
sen är det bara att hälla i marinaden o låta den koka upp (så att allt dåligt dör) o den är finfin sås.
svalna i kylskåp...
tam tam taaa
grymmaste picnic-prylarna!
låt det smaka.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
_arkiv
-
▼
08
(259)
-
▼
07
(20)
- ...
- SMIT
- hej hej sommar
- ny tid
- Say hello to my little friend
- mat är fan viktigt
- dagar som var som de var
- men in bandhats are not necessarily great musicians
- bigger, better, faster
- klart att det gör ont när kroppar brista...
- renen är inte älgens bror, den är mindre
- vissa stunder
- de finns de som...
- utsikt
- mat
- feta människor i illasittande kläder
- ...
- ...
- a new beginning
- att brinna att våga
-
▼
07
(20)
3 kommentarer:
Jag har arbetat på en båt som kock i en vecka. Mycket så här god mat blev det.
lyllo dig.
men det är ju det sommaren är till för: vila, äta
o så hångla lite förstås.
sen är man hemma.
Ja man fattar ju varför det ser ut som det gör i hamnar världen över. Å jag var bara ute i en vecka!!!
Skicka en kommentar